Servera en enkel, utsökt middag med kyckling full av vårsmaker. Parmesantäcket ger knaprig yta och köttet förblir mört. Fungerar utmärkt med en Chardonnay med lätt ekkaraktär, Chenin Blanc eller Viognier.
- Ingredienser
- Gör så här
Ingredienser
- 1 äggvita
- 5 msk finmalen parmesan
- 4 kycklingbröstfiléer
- 400g nypotatis skurna i små fyrkanter
- 140g frusna ärtor
- En dryg handfull babyspenatblad
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
Gör så här
- 1.Hetta upp grillen till mediumvärme och kanta grillpannan med folie. Vispa upp äggvitan på en tallrik tillsammans med lite salt och peppar. Häll parmesanen på en annan tallrik. Doppa kycklingfiléerna först i äggvitan och därefter i osten. Grilla filéerna i 10 till 12 minuter, tills ytan är brun och krispig. Vänd dem en gång.
- 2.Koka under tiden potatistärningarna i 10 minuter, tillsätt ärtorna under de sista tre minuterna, låt rinna av. Blanda potatis och ärtor med spenatbladen, vinäger, olja och kryddor efter smak. Dela upp på fyra varma tallrikar och servera tillsammans med kycklingen.
Missa inget!
Skriv in din e-postadress och få gratis vintips & nyheter om viner på Systembolaget.