25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Genom att gå vidare, godkänner du våra villkor, och användning av cookies för att förbättra din upplevelse på sajten. Läs mer.
Vinjakt.nu

Caesarsallad med kyckling

😡☹😏🙂😀 5.00 (7 röster)
Loading...

Ett klassiskt kycklingsalladsrecept som innehåller knapriga krutonger och en krämig vitlöksdressing. Idealisk med mjuka och torra viner som till exempel Chardonnay med lätt ekkaraktär eller torra italienska viner såsom Gavi, ett gott Pinot Grigio eller ett spanskt Albarino. Fungerar även utmärkt med ett krispigt rosévin från Provence.

  • Ingredienser
  • Gör så här

Ingredienser

  • 1 medelstort ciabattabröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 1 stor plock- eller romansallad
  • Till dressingen:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 konserverade ansjovisfiléer
  • En medelstor bit parmesanost
  • 5 msk majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  • 1.Hetta upp ugnen till 200 C / i varmluftsugn 180 C/ gas 6. Riv ett ciabattabröd i stora ojämna bitar eller skär upp med brödkniv om du föredrar det. Sprid ut brödbitarna på en stor bakplåt eller bricka och droppa över olivoljan.
  • 2.Gnid in oljan i brödet, om du vill kan du krydda med lite salt (flingsalt passar bäst). Baka i 8- 10 minuter, vänd krutongerna några gånger under tiden så att de blir jämt bruna.
  • 3.Gnugga in två kycklingfiléer med olivolja och kryddor. Placera en stekpanna på mediumvärme i en minut, till den är varm men inte het. Lägg filéerna i pannan (det fräser om pannan är tillräckligt varm) och stek i fyra minuter.
  • 4.Vänd kycklingen och stek i ytterligare fyra minuter. Kontrollera att den är klar genom att sticka en vass kniv i den tjockaste delen av filén; det ska inte finnas några spår av rosa och köttsaften ska vara ofärgad.
  • 5.Riv en handfull parmesanost och blanda med vitlöken och ansjovisen, 5 msk majonnäs och 1 msk vitvinsvinäger. Krydda efter smak. Blandningens konsistens ska vara som yoghurt. Om den är tjockare blanda i några matskedar vatten.
  • 6.Hyvla osten med en skalare. Riv blandsalladen eller romansallanden i stora bitar och lägg dem i en stor skål. Riv kycklingen i munsbitsstora remsor och sprid ut hälften över salladen tillsammans med hälften av krutongerna.
  • 7.Tillsätt det mesta av dressingen och blanda med fingrarna. Fördela resten av kycklingen och krutongerna, skvätt sedan på resten av dressingen. Strö ut parmesanen överst och servera med en gång.

Lägg din röst

😡☹😏🙂😀 5.00 (7 röster)
Loading...