Ett Cajun- inspirerade risgryterecept med kryddig spansk korv, paprika och tomater. Den här rätten fungerar fantastiskt med en frisk och fruktig Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling och fruktiga roséviner.
- Ingredienser
- Gör så här
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 2 kycklingbröstfileér, strimlade
- 1 lök, tärnad
- 1 röd paprika, tunt skivad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk Cajunkrydda
- 250g långkornigt ris
- 400g konserverade plommontomater
- 350 ml kycklingbuljong
- 75 g chorizo, skivad
Gör så här
- 1.Hetta upp olivoljan i ett stort stekjärn med lock och bryn kycklingbitarna i 5- 8 minuter tills de är gyllenbruna.
- 2.Ta upp och ställ åt sidan. Häll i den tärnade löken och koka tills den är mjuk, 3- 4 minuter.
- 3.Tillsätt paprikan, vitlöken, chorizon och cajunkryddan och koka i ytterligare 5 minuter.
- 4.Häll tillbaka kycklingbitarna och tillsätt riset tillsammans med plommontomaterna och kycklingbuljongen. Lägg på locket och låt puttra 20 till 25 minuter, tills riset är mjukt.
Missa inget!
Skriv in din e-postadress och få gratis vintips & nyheter om viner på Systembolaget.