25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Genom att gå vidare, godkänner du våra villkor, och användning av cookies för att förbättra din upplevelse på sajten. Läs mer.
Vinjakt.nu

Kyckling och chorizo jambalaya

😡☹😏🙂😀 4.67 (3 röster)
Loading...

Ett Cajun- inspirerade risgryterecept med kryddig spansk korv, paprika och tomater. Den här rätten fungerar fantastiskt med en frisk och fruktig Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling och fruktiga roséviner.

  • Ingredienser
  • Gör så här

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 kycklingbröstfileér, strimlade
  • 1 lök, tärnad
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk Cajunkrydda
  • 250g långkornigt ris
  • 400g konserverade plommontomater
  • 350 ml kycklingbuljong
  • 75 g chorizo, skivad

Gör så här

  • 1.Hetta upp olivoljan i ett stort stekjärn med lock och bryn kycklingbitarna i 5- 8 minuter tills de är gyllenbruna.
  • 2.Ta upp och ställ åt sidan. Häll i den tärnade löken och koka tills den är mjuk, 3- 4 minuter.
  • 3.Tillsätt paprikan, vitlöken, chorizon och cajunkryddan och koka i ytterligare 5 minuter.
  • 4.Häll tillbaka kycklingbitarna och tillsätt riset tillsammans med plommontomaterna och kycklingbuljongen. Lägg på locket och låt puttra 20 till 25 minuter, tills riset är mjukt.

Lägg din röst

😡☹😏🙂😀 4.67 (3 röster)
Loading...