Källa: ICA
Dags för en härlig kombo: kyckling, potatis och guacamole! Potatisen rostas i ugn ihop med de delade tomaterna, medan du väntar kan guacamolen röras samman. Kycklingen steks gyllenbrun, och serveras sedan med potatisen, de bakade tomaterna och den härligt gröna guacamolen. Matcha med vita viner som Sauvignon Blanc eller Pinot Grigio som är liter mer kryddiga.
- Ingredienser
- Gör så här
Ingredienser
- 900 g potatis
- 2 msk olja
- salt
- peppar
- 3 tomater
- Guacamole
- 2 avokado
- 2 tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 650 g snabbfiléer av kyckling
- 2 tsk paprikapulver
Gör så här
- 1.Tina kycklingen, om fryst används.
- 2.Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
- 3.Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan och salt och peppar.
- 4.Dela tomaterna på hälften, krydda med salt och peppar. Lägg tomater och potatis på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
- 5.Guacamole: Dela, kärna ur, gröp ur och mosa avokadorna. Finhacka tomaterna och blanda med avokadomoset. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
- 6.Stek kycklingen i en stekpanna i resten av oljan ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt, peppar och paprikapulver mot slutet.
- 7.Servera kycklingen med potatis, bakade tomater och guacamole.
Missa inget!
Skriv in din e-postadress och få gratis vintips & nyheter om viner på Systembolaget.